Leadership Services

The Leading Edge

Het managen van een organisatie is topsport. Een groep professionals, vaak een bonte mix van eigenzinnige individuen van karakter en ambitie, elk met een eigen achtergrond, eigen drijfveren en gebruiksaanwijzing, moet versmelten tot een optimaal presterend team. Een team dat onder grote druk en onder complexe omstandigheden moet pieken. Topteams behoeven topcoaches voor de juiste richting, de juiste casting, de juiste organisatie, de juiste aansturing, en de juiste omstandigheden zodat iedereen, in z’n eigen rol, op de top van z’n kunnen kan presteren. 

Hoe fit is het leiderschap van uw organisatie?

Dit is natuurlijk niets nieuws. Julius Caesar had al een goed functionerend managementsysteem om z’n legioenen de wereld te laten veroveren. Maar juist in een tijd waarin vrijwel alle bedrijven zich in een staat van identiteitscrisis dan wel transformatie bevinden, is de waarde van het leiderschap cruciaal voor de waarde van de onderneming. In de dynamische, complexe en turbulente realiteit van moderne organisaties is aandacht voor de fitheid van leiderschap doorslaggevend voor succes.  

De kwaliteit van leiderschap

De kwaliteit van leiderschap is niet iets dat zichzelf reguleert. Dat vereist zorg en aandacht. Net zoals een kampioensteam een vernuftig trainingssysteem heeft van monitoring, analyse en bijsturing heeft de top van een bedrijf ook een systematisch trainings- en ontwikkelingsprogramma nodig om de staat van z’n leiderschap op peil te houden. Een monitoringssysteem van toetsing en herijking op basis van assesment, executive onboarding, executive coaching, business life planning, en executive off boarding. De kwaliteit en effectiviteit van leiderschap is allesbehalve een constante, het verloopt cyclisch. Zowel op board- als op individueel niveau zijn er fases van opbouw, ontwikkeling, piek, verzadiging, en neergang. Een succesvolle organisatie zit hier bovenop om tijdig de nodige actie te kunnen nemen. Om vooruit te kunnen moet je het geheel blijven overzien; vertragen om te kunnen versnellen. Want in deze tijd van radicale onzekerheid, complexiteit en transformatie is verslapping van het leiderschap simpelweg geen optie.

Neem contact op voor maatwerk in executive search

Wie z’n onderneming naar een hoger plan wil tillen investeert in een adequaat systeem van Talent & Development. Zorg en aandacht voor de staat van en de ontwikkeling van leiderschap is een noodzakelijke voorwaarde om businesssucces te versnellen. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug