Financiële Dienstverlening / Financial Services

Worden wie je bent

Middels executive search vindt u leiders in de financiële dienstverlening die om kunnen gaan met het scharnierpunt in de tijd waarin de sector zich momenteel bevindt. Er zijn vandaag de dag parallel-lopende realiteiten. De realiteit van traditionele financiële instellingen bestaat uit consolidatie, krimp en strategische innovatiedrang, terwijl de realiteit van Fintech-ondernemingen groei is. Ondanks de verschillen bekijken beide kanten elkaar met een verlekkerde blik. Fintech-bedrijven zijn jaloers op de schaal, het erfgoed, en de professionaliteit van de traditionele instellingen. Terwijl de ‘traditionelen’ het restant van hun ziel nog zouden verkopen om ook innovatief, hip en aantrekkelijk te zijn. Hun voortdurende onderlinge (oneigenlijke) vergelijking zorgt voor ruis en afleiding in het veranderingsproces; door u te spiegelen aan een ander wordt u nooit uzelf.

Executive search voor traditionele financiële dienstverlening

Traditionele financiële instellingen moeten in een consoliderende markt hun bestaande organisatie en dienstverlening heruitvinden. De beste leiders ontwikkelen niet alleen de juiste strategie, ze voeren deze ook uit. Executie is key. ‘Walk the talk’. Innoveren in een traditionele omgeving vereist stijlflexibiliteit; u moet de huidige operatie doelmatiger en efficiënter kunnen maken terwijl u de bedrijfsvoering en serviceverlening innoveert. Dit vraagt om ondernemende leiders met visie én daadkracht. Deze leiders vindt u door middel van executive search voor de sector financiële dienstverlening.

Executive search voor de vernieuwde financiële sector

Fintech startups daarentegen kennen vooral wind mee. Hun uitdaging is om hoogmoed te beteugelen en expansie te kanaliseren in bestendige en duurzame groei. Ze moeten de slag maken naar professionalisering en winstgevendheid. De transitie van startup naar scale-up is een andere wedstrijd met andere regels. Dit vereist ook voor hen senior executives met een moderne ‘mindset’. Leiders die de verschillende werelden kennen en kunnen mixen. Leiders met de voeten op de grond, maar de ogen op de horizon. Onze executive search consultants helpen u graag om deze leiders te vinden voor uw onderneming in de sector financiële dienstverlening.

Vind de juiste leider voor de volgende stap

Verandering is voor beide realiteiten de enige optie. In elke situatie is het van belang dat de organisatie erkent dat ze op onbekend terrein zijn; een avontuur waarin alles nog moet worden uitgevonden. Ook moet de organisatie erkennen dat het proces rommelig, non-lineair en allesbehalve perfect is. Hierin moet u uw eigen pad volgen, hoe kronkelig ook, en zien te worden wie u bent. Wie zich overgeeft aan het onbekende, en wie droom in daad kan omzetten, die komt pas ergens. De leiders van nu faciliteren die stappen naar ‘what’s next’.

CFO Practice

Met executive search van Amrop vindt u de CFO die uw bedrijf naar een hoger niveau tilt. De CFO’s van vandaag zijn steeds vaker “CFIO’s” of “CFDTO’s”. Ze hebben steeds meer impact door de sterke vraag naar information management of digitale transformatie. Ze zijn de hoeders van de bedrijfsprocessen en zorgen voor inzicht en vooruitkijken. Een goede CFO is het financiële geweten in grote veranderingen en de ‘countervailing balance’ in management teams die gedreven worden door ongebreidelde groei.

Dankzij executive search de juiste CFO vinden

Goed leiderschap binnen de financiële tak van het management van uw bedrijf vereist durf, maar ook risicomijdend gedrag. Dat vereist dan ook een CFO met een wonderlijke combinatie van lef en discipline en u vindt hem of haar door middel van executive search. De leiders die voor duurzame groei van het bedrijf zorgen; dat zijn de CFO’s en Financieel Directeuren van morgen. Amrop uit Amsterdam (Amstelveen), ondersteunt u graag om de juiste professionals binnen te halen die deze sleutelrol binnen uw bedrijf kunnen vervullen.

Informeer naar de mogelijkheden om een CFO te vinden voor uw bedrijf

Met een CFO van morgen is uw bedrijf er klaar voor om veranderingen in uw sector goed te doorstaan. Deze CFO vindt u met de hulp van de executive search consultants van Amrop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug