Transport & Logistiek

The perfect storm

Een betrouwbaar, efficiënt, veilig en duurzaam supply chain en logistics systeem is het smeermiddel van moderne samenlevingen en dit wordt in stand gehouden door de juiste leiders, die u vindt door middel van executive search. Ons welvaartsniveau is afhankelijk geworden van het functioneren van dit logistieke systeem. Het is een vanzelfsprekendheid; u bestelt een product aan de andere kant van de wereld en binnen een week ligt het op uw deurmat. Hoe dan? Weinig mensen hebben daar weet van. Noch van het feit dat de smartphone waarmee ze de bestelling plaatsen de arbeid is van meer dan 80 landen. De logistieke value chain is een complex geweven globaal web. Nederland is al eeuwen een vooraanstaande speler op dit gebied. Verbondenheid met de wereld, open relaties zitten in ons DNA. Het is de motor achter het succes van Nederland als handelsland.

Met executive search de leiders vinden die de supply chain en logistics bedrijven vlottrekken

Maar de gehele sector zit in zwaar weer. Globalisering heeft naast een stroomversnelling in handel en goederenvervoer ook een keerzijde. Moordende concurrentie, meer tussenpersonen en ‘contractors’ betekenen flinterdunne marges en een grote afhankelijkheid en kwetsbaarheid. Zowel op land als op zee is ‘lean and mean’ de leidende factor. Maar dit is slechts het toneel voor de allergrootse uitdaging waar de sector ooit voor heeft gestaan: verduurzaming van het gehele systeem. De gehele sector moet zichzelf binnen nu en een paar jaar opnieuw uitvinden. Dit is een uitdaging van epische proporties die gigantische investeringen vraagt. ’Nee’ is geen optie; het is ‘do or die’. Daarvoor heeft u de juiste leiders nodig en die vindt u met behulp van executive search voor supply chain en logistics.

Supply chain en logistics professionals die vernieuwen

Als zeevaardersnatie zijn we wel wat stormen gewend, maar dit is de grootste. Het is alle hens aan dek. Op alle vlakken is technologische innovatie nodig: vernieuwen door robotisering, AI, connectiviteit, elektrificering, en alternatieve duurzame energiebronnen terwijl de logistieke keten naadloos doorstroomt en betaalbaar blijft. Digitalisering op grote schaal is noodzaak, veranderingsbereidheid ‘key’. Met executive search helpt Amrop u om logistics en supply chain leiders te vinden die in dit landschap welvaren.

Kies voor de leiders van morgen

Om de sector in veilig vaarwater te loodsen is een nieuw type stuurlui nodig. Niet alleen leiders met visie, durf en nieuwe perspectieven, maar vooral met kennis van het onbekende. Onze nationale neiging tot verbondenheid is onze reddingsboei. De leiders van morgen zijn niet de ‘usual suspects’, ze komen ook uit andere werelden. Organisaties moeten nieuwe verbindingen aangaan met andere werelden om te blijven bestaan. Het water klotst over de kademuren, de sector moet boven komen drijven. Alleen bedrijven met lef en een ontdekkingsreizigersmentaliteit zullen de bedrijven van morgen zijn. Onze executive search consultants helpen u de juiste leiders te vinden voor uw supply chain en logistics bedrijf. Neem contact op met Amrop uit Amsterdam (Amstelveen), door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug