Energie & Infrastructuur

Agents of change

Met executive search voor de energiesector vindt u de leiders die uw bedrijf nodig heeft om het hoofd boven water te houden. Om de klimaatdoelstellingen van Parijs te kunnen halen zal de energietransitie moeten versnellen. De behoefte aan een gegarandeerde toegang tot betaalbare, veilige, betrouwbare en duurzame energie blijft. Maar om de verslechtering van het klimaat tegen te gaan zullen fossiele brandstoffen plaats moeten maken voor duurzame, hernieuwbare bronnen. Hiervoor moet de manier waarop energie wordt opgewekt, getransporteerd, opgeslagen, geconsumeerd en bespaard radicaal veranderen. De energietransitie is een van de grootste uitdagingen van onze tijd; het gehele ecosysteem van het energielandschap moet worden herzien. Hiervoor is een sterke leider nodig en deze vindt u met behulp van executive search voor de energiesector.

Executive search voor het vinden van de juiste leiders binnen de energiesector

De energiesector is cruciaal voor de Nederlandse economie. De sector kent een eigen dynamiek; de lijnen van het speelveld zijn dynamisch en vloeibaar. Innovatie en technologie zijn de drijvende kracht achter voortdurend veranderend consumentengedrag, verdienmodellen en de onderlinge machtsverhoudingen tussen producent, toeleverancier en consument. Daarnaast zal een toenemend aantal bedrijven actief zijn buiten de grenzen van hun eigen sector wat voor een steeds onoverzichtelijker concurrentieveld zal zorgen. De grote vraag is wie deze transitie gaat vormgeven en leiden? Want de uitdaging waar we voor staan is haast bovenmenselijk. Gelukkig vindt u professionals die dit aankunnen door middel van executive search voor de energiesector.

Vind change agents die welvaren in het snel-veranderende energielandschap

Technologie verandert exponentieel, maar organisaties incrementeel. De uitdagingen van de huidige leiders zijn existentieel. Dit wringt. In de energiesector is een grote behoefte aan change agents; leiders die effectief kunnen omgaan met de complexiteit, de onvoorspelbaarheid, de onbekendheid en de snelheid waarmee de energietransitie zich kenmerkt. Dit vereist een leiderschapsstijl die voortkomt uit een sterke gedrevenheid en het vermogen om verantwoorde en gecalculeerde risico’s te nemen, om creatieve ideeën om te zetten in concrete innovatieve projecten of veranderingstrajecten. De leiders van morgen mixen visie, consistente focus, kennis en daadkracht op het gebied van strategie, innovatie en operationeel management. De executive search consultants van Amrop uit Amstelveen, nabij Amsterdam, helpen u om deze leiders te vinden.

Neem contact met ons op voor hulp bij executive search

Het vinden van zulk leiderschap is allesbehalve gemakkelijk, maar het is ook allesbehalve onmogelijk. Zoals bij alles in de energietransitie is het nodig om effectiviteit met creativiteit te mixen. U moet uw perspectief aanpassen, uw routines doorbreken en nieuwe wegen durven bewandelen. Ook uw talentstrategie heeft nieuwe energie nodig. De wereld puilt van talent, wat u nodig heeft is een nieuwe manier van kijken. Wie echte change agents wil vinden, zal verder moeten kijken dan zijn of haar neus lang is. Schakel daarom Amrop in voor executive search en vindt het leiderschap dat uw bedrijf in de energiesector nodig heeft. Neem contact met ons op door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug