Consumer & Retail

Executive search voor een CEO in de retail en sales sector is verdeeld over twee disciplines. Een winkel kent vandaag de dag namelijk twee dimensies, één waar u fysiek naar binnenloopt en één die een online platform is waar u digitaal uw winkelervaring doorloopt. Twee volstrekt verschillende werelden die geheel andere eisen stellen aan de managers die de ‘winkel-teams’ aansturen.

Executive search voor een goede leider binnen de fysieke retail

De fysieke winkel kan alle menselijke zintuigen stimuleren om de winkelervaring tot een maximum te brengen. De belangrijkste processen, zoals procurement, supply chain, formule management, shopping behaviour analyses, category management en store operations spelen zich af buiten het bewustzijn van de consument. Alleen bij het geheel harmonieus samenwerken hiervan zal de consument de winkelervaring beleven die aanzet tot productaankoop en winkelloyaliteit.

De juiste CEO voor online sales vinden dankzij executive search

De online winkel heeft via de digitale route slechts toegang tot audiovisuele zintuigen van de consument. Echter geven de hoeveelheid beschikbare data over groepen en individuele consumenten de online retailer geheel andere middelen om de consument te beïnvloeden. Datamanagement, website routing, insights generen en analyseren, het organiseren van de verkoop tot leveringservaring en klantenservice zijn daarbij andere onderdelen die de ervaring van de consument beïnvloeden. De nieuwe retail of sales CEO die u via executive search vindt, moet dan ook in staat zijn om enerzijds hooggespecialiseerde operationele, marketing en digitale experts aan te sturen. Anderzijds moet hij of zij hen ook harmonieus laten samenwerken om het totale winkelbedrijf optimaal, efficiënt en winstgevend te laten functioneren.

Informeer naar de mogelijkheden

Of u nu een CEO zoekt voor fysieke retail of online sales, Amrop uit Amsterdam (Amstelveen) vindt de juiste professional voor deze sleutelfunctie door middel van executive search. Dit doen wij overigens niet alleen voor de commerciële sector. Ook de publieke sector kan op onze hulp rekenen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden of heeft u een vraag? Neem dan contact met ons op door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl.

 

Verwante publicaties

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug