Over Amrop

Amrop is een van de meest toonaangevende executive search-bedrijven van Nederland. Het bedrijf werd in de jaren zeventig opgericht en sloot zich in 1978 aan bij het internationale netwerk van Amrop. Amrop Nederland is synoniem met bijna vier decennia aan marktervaring, know-how en vertrouwensrelaties met klanten en kandidaten in alle mogelijke bedrijfstakken

Amrop Nederland is een samenwerkingsverband tussen zes senior executive search-partners die ondersteund worden door in-house research consultants en personal assistants. Samen beschikken ze over bijna 40 jaar ervaring met top executive searches in Nederland en voeren ze meer dan 100 search-opdrachten per jaar uit. Alle partners hebben uitgebreide en vaak internationale ervaring met bedrijfsmanagement in diverse sectoren en functionele domeinen. Hierdoor begrijpen ze wat de specifieke omstandigheden van hun klanten zijn: de bedrijfstak en de onderneming, strategie en cultuur, de uitdagingen van de markt, maar ook de eisen die ze stellen aan nieuwe kandidaten.

Omdat iedere search opdracht uniek is, vertrouwt Amrop voor een deel op zijn eigen, geavanceerde en altijd actuele database met kandidaten, maar ook op individuele netwerken en persoonlijk contact met topmanagers en andere deskundigen binnen de sector. Daarnaast gaan de partners en research consultants van Amrop voor iedere search op zoek naar nieuwe kandidaten die precies aansluiten bij wat hun klanten nodig hebben.

De partners van Amrop zijn onafhankelijk, innovatief en persoonlijk betrokken bij de behoeften van hun klanten – ze gaan altijd een stap verder om ervoor te zorgen dat ze de allerbeste kandidaten vinden. Ze werken volgens de strengste kwaliteitseisen en ethische normen en geloven in transparantie – door middel van statusrapporten houden ze hun klanten op de hoogte van de voortgang van hun search.

Amrop Nederland is actief in alle bedrijfstakken, maar richt zich met name op: consumptiegoederen en retail, financiële dienstverlening, advocatenkantoren, de farmaceutische industrie, productie, professionele dienstverlening, energie- en nutsbedrijven, de olie- en gassector, publieke en non-profitorganisaties, technologie en media.

De expertise van Amrop op het gebied van functionele domeinen omvat bestuursraden (executive en niet-executive), algemeen bestuur, personeelszaken, verkoop en marketing, e-commerce, financiële afdelingen, human resources, informatietechnologie, juridische afdelingen, belastingafdelingen, bedrijfsontwikkeling, bedrijfsstrategie, fusies en acquisities, operationele activiteiten en leveringsketens, en research en development.