Nieuws

Lees meer over het laatste nieuws, evenementen, mededelingen en persberichten van Amrop.

14.12.18

Amrop Partner Bob de Groot sprak voor Management Scope met Pieter Duisenberg (Voorzitter VSNU) over de ambitie van de Nederlandse universiteiten, over de rol van universiteiten als ‘kraamkamer’ van de leiders van morgen en over de veranderende rol en agenda van Colleges van Bestuur van de universiteiten. Dit artikel is in december 2018 gepubliceerd in Management Scope onder de kop ‘Samenwerking tussen universiteiten, bedrijven en politiek is cruciaal’.

www.managementscope.nl

21.11.18

Amrop-partner Roland Theuws sprak met CEO’s over het effect van de energietransitie op leiderschap en ontdekte dat duurzaam zakendoen vanuit intrinsieke motivatie snel terrein wint. Lees deze whitepaper direct online.

14.11.18

Het samenspel tussen opdrachtgever, headhunter en kandidaat is cruciaal voor een geslaagde executive search. Een succesvol triumviraat vergt betrokkenheid en inzet van alle partijen. Wat betekent dit voor het onderlinge rollenspel? Amrop’s Managing Partner Eelco van Eijck heeft het boek geschreven Bestemming Boardroom dat eind november verschijnt.

 

Leest alvast de preview online.

 

 

 

23.07.18
‘Wijze leiders kijken verder dan mooie winstcijfers’

Succesvol ondernemen draait niet langer om goede winstcijfers. Bedrijven worden tegenwoordig ook afgerekend op duurzaamheid, ethische en sociale dilemma’s. Hoe nemen wise leaders beslissingen? Die vraag stond centraal tijdens het recent gehouden lustrum-event van Amrop. Zo’n 150 relaties discussieerden mee over de vraag hoe ‘wise decision-making in de boardroom’ in elkaar steekt.

Weloverwogen besluitvorming valt in de praktijk vies tegen, aldus onderzoek van Amrop waarbij 360 CEO’s wereldwijd zijn ondervraagd. Dat...

28.06.18

De manier waarop bedrijven hun toekomstige bestuurders klaarstomen tot ‘wise leaders’ verandert. David Plink, CEO van Top Employers Institute presenteerde zes trends tijdens het onlangs gehouden lustrum-event van Amrop.

Jaarlijks beoordeelt Top Employers Institute grote en middelgrote werkgevers op hr-beleid. Ofwel wat zij hun medewerkers bieden om zich optimaal te ontwikkelen. Scoren bedrijven bovengemiddeld dan worden zij gecertificeerd als Top Employers. 

Uit al die onderzoeksresultaten destilleerde...

19.06.18

‘Omarm imperfectie. Accepteer dat binnen elke organisatie fouten worden gemaakt en probeer daarvan te leren.’ Die boodschap verkondigde Merel van Vroonhoven, bestuursvoorzitter van de Autoriteit Financiële Markten tijdens het recent gehouden lustrum-event van Amrop met als thema wise decision-making.

Het is volgens Van Vroonhoven een utopie dat je als bestuurder organisaties kunt creëren waar geen fouten worden gemaakt. ‘Hoeveel gedragscodes en regels je ook opstelt, je ontkomt er niet aan. Je kunt er maar beter goed mee omgaan.’ Tijdens een...

24.04.18

Amrop Partner Bob de Groot schreef een bijdrage aan het boek Strategisch Talentmanagement in Beweging.

In het hoofdstuk gaat hij in op de vraag wat een functionaris die eindverantwoordelijk is voor talentmanagement op strategisch niveau binnen een organisatie moet kunnen, weten en willen om succesvol invulling te kunnen geven aan strategisch talentmanagement binnen een organisatie.

“Een zoektocht naar de signatuur van de succesvolle talentmanagement professional, zowel in termen van de professionele- als de persoonlijke signatuur en in relatie tot de specifieke context: de...

18.02.18

De energietransitie vraagt ook om een transformatie van Shell Nederland: het moet duurzamer en in open dialoog met de samenleving, aldus president-directeur Marjan van Loon. Het managen van relaties met een brede kring stakeholders is minstens zo ingewikkeld als de technologische uitdaging: ‘We zijn nog niet handig genoeg in het vertellen van onze boodschap.’

Ze rijdt in een waterstofauto, een van de circa 35 die Nederland er telt: de Toyota Mirai. Haar chauffeur tankt regelmatig in Helmond, waar een van de drie waterstofpompen van Nederland staat. Het is toevallig ook de...

15.01.18

Financiële instellingen moeten hun positie als trusted party waarmaken onder druk van digitalisering en nieuwe regelgeving. Dat vergt veel van leiders.

 

Er is een digitale revolutie gaande. Dat voelen we allemaal. Sommige organisaties weten precies wat ze moeten doen. Ze liften probleemloos mee op de digitale transformatie of lopen zelfs voorop. Ondernemingen die al wat langer bestaan en vooral de consumentenmarkt bedienen, hebben over het algemeen meer moeite met de snelle omslag: denk aan retail, media en de financiële sector. Met name de financiële sector gaat, met...

Amrop Global Nieuws

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug