Raad v. Commissarissen

Ongekende uitdagingen vragen om ongekende oplossingen

Als je denkt dat de realiteit van je businessomgeving niet complexer kan worden staat de volgende uitdaging al met volle energie aan de poort te rammelen. Globalisering, de energietransitie, digitale transformatie, inclusiviteit, purpose, cybersecurity, Covid-19. Ga er maar aan staan als bestuurder en toezichthouder.

De RvC/RvT professionaliseert en wordt activistischer

In deze complexe realiteit kan een onderneming niet functioneren zonder een professionele RvC/RvT. Haar taak vraagt steeds meer kennis, kunde en professionaliteit want de verantwoordelijkheid is groot; de RvC/RvT ziet toe op het juiste leiderschap, de koers, de cultuur van de onderneming én is verantwoordelijk voor de naleving van alle wetten en regelgeving. De RvC/RvT is niet alleen een klankbord, maar vooral een ‘challenger’ die de strategie van de onderneming durft te bevragen zónder zelf op de stoel van de bestuurder te gaan zitten. Een goede RvC/RvT houdt bestuurders scherp en op koers met een zuiver moreel kompas.

Kritisch vermogen vraagt om kritische zelfreflectie

De RvC/RvT van morgen is een divers, professioneel team, dat zelf ook menig maal rond het blok is geweest. Een gebalanceerd geheel van actieve en betrokken leden met elk specifieke specialistische kennis, ervaring, visie en wijsheid, maar met een holistische blik op de activiteit van de onderneming. Een RvC/RvT is samengesteld op basis van wat nodig gaat zijn. Ze ververst zich op de maat van de ontwikkeling van de onderneming, de markt en de maatschappij, want ze weet ‘What got us here, won’t get us there.’ Een professionele RvC/RvT laat haar eigen samenstelling regelmatig bevragen en ‘challengen’ en bij voorkeur door professionals die net zo ervaren en kritisch zijn als zij zelf.

Amrop, meer dan 40 jaar ervaring als partners van RvC/RvT’s, “the Leaders for What’s Next”

Amrop’s kwaliteit is om die commissaris te searchen en te selecteren met de benodigde ervaring, specialismen, cultuur, nationaliteit, gender en diversiteit. Diversiteit en inclusie zijn de sleutel naar de toekomst! De onderlinge ervaring en het (internationale) netwerk van Amrop is enorm krachtig en biedt de mogelijkheid om uit een internationaal en divers kandidatenpotentieel te selecteren . Dit biedt organisaties de garantie uit hun bubbel te breken en nieuwe netwerken aan te boren. Een nieuwe generatie commissarissen voor een nieuwe toekomst zodat de onderneming kan doorgroeien naar ‘what’s next’.

Neem contact met ons op bij executive search

Deze nieuwe leiders vindt u met de hulp van de executive search consultants van Amrop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

 

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug