Industrie, Energie & Infrastructuur

De industriële sector bevat verschillende subcategorieën die zich onderscheiden door de technologie en producten die ze gebruiken en leveren. Toch hebben ze allemaal te maken met één belangrijke ontwikkeling: 'the internet of things' oftewel Industry 4.0. Deze twee termen beschrijven de fusie van twee evolutionaire krachten. Ten eerste: de machines en faciliteiten die ontstaan zijn als gevolg van een reeks industriële revoluties. En ten tweede: IT, big data en het internet. De sectoren voor energie en infrastructuur richten zich steeds meer op nieuwe en opkomende markten, wat een diepgaande en structurele transformatie noodzakelijk maakt. Wij helpen bedrijven om een robuuste talentenstrategie te ontwikkelen en leiders te vinden die in kunnen spelen op nieuwe kansen en nieuwe groeiregio's. 

Sector

Flexibele en toekomstgerichte organisaties combineren deze krachten op een innovatieve manier om machines, componenten en datasystemen binnen de volledige waardeketen met elkaar te verbinden. De slimste en beste spelers beschikken nu al over manieren om hun producten op ongekende en nieuwe manieren aan te passen.

Tegelijkertijd zorgen twee andere veranderingen voor de nodige uitdagingen, maar ook nieuwe kansen binnen Industry 4.0: ingewikkelde regelgeving en een groeiende wereldbevolking.

Dit is niets minder dan een vierde industriële revolutie. Maar het proces wordt helaas vertraagd door een tekort aan talent. Er is nu namelijk een nieuw leiderschapsprofiel nodig: mensen die in staat zijn om complexiteit om te zetten in mogelijkheden, en dat in cross-functionele, -geografische en -conceptuele kaders. Terwijl de vraag naar dit soort talent wereldwijd toeneemt, maken sommige regio's, zoals Azië, een ongeëvenaarde ontwikkelingsgroei door.

Expertise

De Industrial Practice van Amrop is opgericht op te anticiperen en reageren op de vraag naar talent binnen globaal opererende organisaties in de volgende subsectoren:Industriële basismaterialen (staal en aluminium, kunststoffen), chemicaliën en materialen, gereedschappen, papier en verpakkingen, industriële machines en apparatuur, industriële dienstverlening en automotive.We combineren onze kennis van de industriële sector met knowhow van de plaatselijke markt en koppelen lokale en regionale variaties aan het internationale kader van het grootste executive search-partnership ter wereld.Veel posities moeten zowel op organisatieniveau als op regionaal niveau worden ingevuld. Amrop is zeer goed in staat om een internationale uitbreiding van EMEA naar Azië, CEE, LATAM en Noord-Amerika te faciliteren, mede dankzij ons ongeëvenaarde netwerk in deze regio's. De Industrial Practice van Amrop bestaat uit 75 partners en adviseurs die actief zijn in vrijwel elke industriestad ter wereld.De context gestuurde aanpak die wij hanteren, is gebaseerd op de kennis van de specifieke behoeften en doelstellingen van onze klanten, waardoor wij in staat zijn om de allerbeste leiders te identificeren en rekruteren.

  •  Algemeen bestuur (niet-uitvoerende en uitvoerende bestuurders).
  • Bedrijfsfuncties: financieel, HR, IT, juridisch, milieu, veiligheid en gezondheid en MVO.
  • Operationele activiteiten en bedrijfsontwikkeling: toeleveringsketens en kwaliteit, R&D en ontwerp, marketing en sales, diensten en componenten. 

Energie en infrastructuur

Leiders op het gebied van mijnbouw, energie en infrastructuur hebben te maken met een wisselende vraag en toenemende kosten. Hun werk wordt bovendien bemoeilijkt door milieuwetgeving, belastingmaatregelen, privatisering en gebruiksdoelstellingen, en de toenemende concurrentie tussen bestaande en nieuwe marktspelers.In dit dynamische landschap neemt de behoefte aan talent steeds meer toe. De beschikbaarheid van schaarse bronnen is een ernstig probleem, met name in groeimarkten zoals Azië en Afrika.Nu de vraag en het aanbod van talent verschuiven, zijn onze opdrachtgevers op zoek naar senior executives die hun bedrijfsdoelstellingen kunnen ondersteunen in deze uitdagende marktomstandigheden; Leiders die flexibel zijn en kunnen omgaan met de steeds snellere veranderingen in deze sector. Leiders die flexibel genoeg zijn om alle kansen maximaal te benutten, zonder de langetermijnstrategie uit het oog te verliezen.

Expertise

Amrop begrijpt de context van de internationale mijnbouw-, energie- en infrastructuur sectoren en heeft een diepgaand inzicht in specifieke marktsegmenten. Hierdoor kunnen we topkandidaten identificeren die aansluiten bij de unieke cultuur, structuur, strategische doelstellingen en bedrijfsdoelstellingen van onze klanten. Dit leidt tot een concurrentievoordeel in een veranderende en dynamische marktomgeving.

Daarnaast begrijpen we de beweegredenen van het nieuwe, diverse en multiculturele medewerkersteam. We kunnen u helpen om een overtuigende waarde propositie op te stellen om bestuursleden te vinden die beschikken over de kwaliteiten en het doorzettingsvermogen om uw bedrijf te leiden in nieuwe groeimarkten. De Practice Group is speciaal samengesteld om te voldoen aan de eisen van de volgende sub sectoren:

  •        Mijnbouw metalen, steen, ondergrondse en dagbouwmijnen
  •        Energie olie en gas, duurzame energie (zonne-energie, windenergie, biomassa), schone technologie en elektriciteitsproductie
  •     Infrastructuur transport, havens, pijpleidingen, water en afval

De partners en onderzoekers van Amrop combineren hun inzicht in de sector met kennis van de lokale markt en de toegang tot internationale resources. We werken nauw samen met onze klanten aan de kostenefficiënte, betrouwbare en duurzame werving van internationaal talent.

Onze staat van dienst spreekt voor zich: sinds 2005 hebben meer dan 30 gespecialiseerde adviseurs van Amrop wereldwijd meer dan 3.000 opdrachten uitgevoerd voor publieke en private klanten in de mijnbouw- en infrastructuursector. 

We zijn gespecialiseerd op het gebied van uitvoerende bestuurders. Meer dan 30% van onze senior-level werving gaat om het zoeken van de technische expertise die nodig is om succesvol te zijn op het gebied van mijnbouw, energie en infrastructuur.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug