Health & Life Sciences

Kruisbestuiving als bron van een gezonde toekomst

Het doel van onze branche blijft onveranderd; het wereldwijd vooruit helpen van personen, patiënten en maatschappij op het gebied van gezondheid. Verandering brengen. Impact maken. Maar de manier om dit doel te bereiken is revolutionair veranderd. De toekomst van de sector wordt gedomineerd door technologische innovatie; health tech, bio-tech en AI. De buzzwords zijn realiteit geworden en de bedrijfsvoering van alle organisaties in de sector wordt erdoor bepaald. Maar wie floreert en wie achterblijft wordt gedicteerd door de kwaliteit van leiderschap.

Duurzame focus nodig bij leiderschap in de health sector

Voor organisaties in zogenaamde ‘emerging industries’ is het nodig om de wildgroei die hen kenmerkt om te zetten in duurzame groei. Volwassenheid, structuur, professionaliteit en focus moet leiden tot structurele waardecreatie en winstgevendheid. Deze veelal jonge organisaties moeten door zien te groeien naar volwassenheid op basis van de juiste ingrediënten. Hiervoor is een juiste samenstelling van skills, competenties en ervaring essentieel en daarbij is reflectie en zelfinzicht belangrijk om weloverwogen besluiten te kunnen nemen. Dit vraagt om rust en soms om inbreng van wijsheid der jaren.

Meebewegen maakt health en life science organisaties wendbaar voor de toekomst

Organisaties in de ‘mature industries’ hebben daarentegen juist meer snelheid, energie en wendbaarheid nodig. Waar zij gewend zijn geleidelijk te groeien door acquisitie en outsourcing, moeten ze nu sneller met de omstandigheden mee kunnen bewegen zonder in te boeten op de grondigheid en gedegenheid die hun werk vereist. Nieuwe energie, vers bloed, creatieve oplossingen en ondernemersgeest moet hen het elan geven om hun organisaties wendbaarder te maken.

Leiderschap met visie op 'what's next' is essentieel

Voor een succesvolle toekomst van organisaties in deze sector is kruisbestuiving tussen oud en nieuw hard nodig. Uitwisseling van kennis en ervaring zal de sector verder brengen. Dit gaat niet vanzelf; optimaal functionerende teams en een duidelijke visie op het type leiderschap dat nodig is voor ‘what’s next’ is essentieel. De motor hierachter is om Talent & Development een strategisch speerpunt in de organisatie te maken en Leiderschapsontwikkeling systematisch in te bedden. Wanneer de omstandigheden worden gecultiveerd en ervaring en energie optimaal kunnen mengen, wordt de poort naar de toekomst op een succesvolle manier geopend.

Neem contact met ons op bij executive search

Deze nieuwe leiders vindt u met de hulp van de executive search consultants van Amrop. Wilt u meer weten over de mogelijkheden voor uw bedrijf? Neem contact met ons op door te bellen naar +31 20 347 32 32 of stuur een e-mail naar requestforsearch@amrop.nl. U kunt ook het contactformulier invullen.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug