Financiële Dienstverlening

De financiële sector heeft, nu meer dan ooit, leiders nodig die snel kunnen schakelen en om kunnen gaan met de internationale druk van de financiële crisis en de gevolgen ervan. En terwijl ze zich hiermee bezighouden, moeten ze de winstgevendheid en het positieve imago van de financiële dienstverleners waar ze voor werken niet uit het oog verliezen.

Door structurele wijzigingen in het regelsysteem en consolidatie binnen de sector zijn bestuurders nodig die kunnen inspelen op nieuwe marktkansen en de transitie naar de volgende groeifase. Amrop heeft bestuurders op elk niveau en iedere positie binnen de financiële-dienstverleningssector gerekruteerd: voorzitters, CFO's, COO's, CMO's, CIO's voor

  • verzekeringsmaatschappijen
  • retail banken
  • corporate banken
  • investeringsbanken
  • privaat vermogen

Door middel van onze contextgestuurde methode zoeken we internationaal georiënteerde bestuurders die zich op hun plek zouden voelen in New York, Londen, Zürich, Singapore, maar tegelijkertijd perfect passen bij de lokale behoeften en context van onze klanten. Wij informeren onze kandidaten over de bedrijven van onze opdrachtgevers en zorgen ervoor dat ze vol vertrouwen aan de slag kunnen in deze recent door de crisis getroffen omgeving en uw bedrijf helpen om uw doelstellingen te bepalen en kansen te creëren.

We werken nauw samen met onze klanten en helpen ze om de basis te leggen voor de groei die onvermijdelijk gaat komen na deze bijzondere fase van de economische cyclus.

Wereldwijde opmars van financiële technologie

Traditionele financiële instellingen krijgen steeds vaker te maken met de concurrentie van enthousiaste nieuwkomers. Dit blijkt uit het feit dat de wereldwijde investeringen in financiële technologie exponentieel zijn toegenomen – van 930 miljoen USD in 2008 tot meer dan 12 miljard in 2014. En naar verwachting zal dit bedrag in 2018 meer dan verdubbeld zijn.De financiële sector is een broedplaats voor technologische innovaties, van de manieren waarop mensen sparen en uitgeven tot de tools die ze gebruiken om het te investeren – al deze modus operandi veranderen nu sneller dan ooit, overal in de hele wereld.

Expertise

De Global Fintech Practice van Amrop bestaat uit 17 partners die beschikken over een uitgebreide kennis en ervaring met de markt voor financiële technologieën. De Practice werkt nauw samen met een dynamisch cluster dat bestaat uit internationale consultancy-bedrijven, ontwikkelaars en providers van financiële software en diensten, en start-ups in een aantal disruptieve sectoren, zoals mobiele betalingen, overschrijvingen en leningen, fondsenwerving en vermogensbeheer.

Onze Fintech Practice bestaat uit adviseurs en onderzoekers met ervaring op het gebied van financiële dienstverlening en technologie. Door deze dubbele focus hebben ze een uitstekend inzicht in deze twee, nauw met elkaar verbonden sectoren en kunnen ze optreden als een effectief platform om toekomstgerichte leiders met de juiste ervaring en instelling te identificeren en werven.

Onze onderzoeksintensieve procedures zijn een geïntegreerd onderdeel van ons DNA en zorgt ervoor dat onze klanten altijd toegang hebben tot de allernieuwste trends.

Medewerkers

Amrop's Global Fintech Practice wordt geleid door Anthony Barry (EMEA) en ondersteund door Niels Bentzen (EMEA), Rik Kopelan (VS), Somya Satsangi (India) en Willem Ledeboer (NL).

 

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug