Willem Ledeboer

Organisaties zijn niet meer eendimensionaal. Een bank of een logistiek bedrijf is compleet anders dan 20 jaar geleden. De strijd vindt op meerdere borden plaats; relevante producten en diensten ontwikkelen, een verantwoorde bedrijfsvoering én financieel gezond zijn. De focus van bestuur verandert van product/winst gedreven naar mens/purpose gedreven. Het is mijn persoonlijke missie om samen met ondernemers deze strategische transformatie naar de toekomst vorm te geven. Niet alleen door de juiste leiders te vinden, maar vooral door de optimale mix in de boardroom te brengen. Energie en synergie in leiderschap brengt je naar de volgende fase.

Soms moeten bedrijven zich letterlijk opnieuw uitvinden om deze stap te maken. Ik geloof in de kracht van cultuur. Of zoals een wijs man ooit zei: “Culture eats strategy for breakfast”. Moderne leiders bouwen een cultuur waar de gewenste verandering zit verankerd in de mensen. De strategische koers is een natuurlijke staat van zijn, een onderdeel van het DNA. Het is de uitvoering van strategie die de verandering brengt. Dat vereist lenigheid, durf en kracht.

Moderne leiders zijn ‘wise decision makers’. Ze bezitten een gebalanceerde mix van kennis en vaardigheden, voortgestuwd door cognitieve, sociale en morele intelligentie. Wie alleen gogme heeft of commercieel gewiekst is redt het niet meer. Je moet verantwoorde keuzes durven maken en ethische dilemma’s kunnen oplossen, zowel op sociaal als ecologisch niveau. Je moet van veel markten thuis zijn. Dit vereist gebalanceerde mensen in uitgebalanceerde teams. De vraagstukken van deze tijd vragen om holistische leiderschap.

Amrop is overeenkomstig georganiseerd. Elke opdracht is een ‘team effort’; we combineren competenties en werken zoveel mogelijk samen. We vermenigvuldigen de brede ervaring van onze partners. De synergie die dit oplevert is geweldig. “De oplossingen die we brengen zijn niet altijd wat onze klanten verwachten, zegt hij met een lach, maar zijn wel altijd wat er nodig is om de onderneming naar de volgende fase te brengen”.

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug