Nikie Welschen

Moderne organisaties kennen geen grenzen meer, maar des te meer dimensies. Geholpen door snelle technologische ontwikkelingen, veranderen succesvolle bedrijven hun organisatie, businessmodel en markten met een snelheid die tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Deze dynamiek stelt nieuwe eisen aan leiderschap.

Het vermogen om de steeds veranderende omstandigheden te duiden en er tijdig en effectief op te reageren, is crucialer dan ooit. Dat vraagt om veelzijdigheid; een brede lens op de wereld en een groot palet aan complementaire vaardigheden en gedragingen. De generalist is in zekere zin terug, maar dan anders. ‘Serieel meesterschap’ is de route om hoogwaardige veelzijdigheid te ontwikkelen; diepgaande kennis en ervaring opdoen op steeds weer verschillende terreinen. Nieuwsgierigheid en ‘learning agility’ zijn belangrijke kenmerken van veelzijdige leiders. “Ik kijk daarom altijd met extra interesse naar kandidaten die een beetje buiten de lijntjes kleuren, die net even anders zijn”, zegt Nikie.

It takes one, to know one. Nikie’s carrière is een toonbeeld van serieel meesterschap. Nikie heeft een Master in de Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht in Privaat recht en in Publiek- en Bedrijfsrecht en is zijn carrière gestart in de management consultancy, waar hij bedrijven als KLM en de NS heeft geholpen bij grote verander- en transformatietrajecten. Vervolgens is hij door Unilever gerekruteerd voor haar Management Traineeship en heeft als onderdeel daarvan brand management posities vervuld. In 2001 is hij overgestapt naar Loyens & Loeff, waar hij zich als advocaat heeft gespecialiseerd in onder meer procesrecht, contractenrecht en arbeidsrecht. Vier jaar later zette hij zijn eerste succesvolle stappen in executive search bij Legal People; de marktleider voor senior juridische, fiscale en compliance functies. Van 2007 tot en met 2019 was Nikie COO en later CEO van een Nederlands familie- en maakbedrijf en voordat hij bij Amrop aan boord kwam leidde Nikie in 2020 als interim-manager een reorganisatie bij ‘PE-owned’ payrollbedrijf Brisker.

Als gevolg van zijn veelzijdige en hoogkwalitatieve achtergrond is Nikie een zeer gewaardeerde sparringpartner voor opdrachtgevers. Nikie levert top executive search diensten aan familiebedrijven, industriële bedrijven, de retail, sportorganisaties en op het gebied van human resources, legal & compliance en algemeen en operationeel management. Nikie adviseert organisaties daarnaast op het gebied van diverse organizational design thema’s en hij is initiatiefnemer van de opleiding ‘Legal Leadership’  die in 2022 start aan de Nyenrode Business Universiteit.  

 

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug