Eelco van Eijck

Eelco wordt in Nederland en Europa gezien als een van de meest toonaangevende executive search-experts op het gebied van FMCG en Retail. Hij combineert 15 jaar senior management ervaring in het bedrijfsleven met 10 jaar executive search-ervaring.

Eelco is partner op het kantoor van Amrop in Amsterdam en is lid van de internationale Consumer & Retail Practice Group en Life Sciences Practice Group. Eelco vertegenwoordigt Amrop in de AESC Council of Europe.

Eelco begon zijn carrière in 1988 bij Procter & Gamble in Nederland. Vervolgens bekleedde hij managementposities bij (Reckitt) Benckiser in Europe, o.a. in Italië (Sales Director) en in Duitsland (GM). In 1997 maakte hij de overstap naar Frito-Lay, waar hij werkte als Commercial VP-Smiths Foodgroup Benelux en later benoemd werd tot General Manager Frito-Lay Germany. Voordat hij bij Amrop kwam, was hij in dienst bij Cirio-DelMonte als Managing Director voor Continentaal Europa. In november 2003 werd Eelco Partner bij Amrop en sinds 2015 is hij Managing Partner.

Hij heeft een masterdiploma in Geneeskunde aan de Universiteit van Leiden. Veel grote FMCG- en retailbedrijven vertrouwen op Eelco's advies en uitgebreide kennis van de sector tijdens hun zoektocht naar getalenteerde (internationale) managers. Eelco heeft geschikte kandidaten gevonden voor functies als CEO/GM en Marketing & Sales Managers tot experts op het gebied van Finance, Supply Chain, New Media en andere posities. Ook werkt Eelco voor een aantal toonaangevende farmaceutische bedrijven. Zijn searches variëren van management en marketing tot gespecialiseerde (medische) functies.

Executives 2.0

'Samen met Amrop help ik mijn klanten om Leaders for What's Next te vinden. Met mijn Executives 2.0-programma wil ik u als senior manager of high-potential helpen om uw volgende carrière-uitdaging te vinden. In een aantal sessies brengen we uw ervaring in kaart, verbeteren we uw zelfreflectie en gebruiken we de resultaten om uw volgende carrière uit te stippelen. Bent u een leider die zich afvraagt: 'what's next'?'