Klantreactie: Twynstra Gudde

Directielid Joost Voerman:

“Amrop hield ons een spiegel voor”

Gezocht: nieuwe directievoorzitter. Met deze opdracht zoekt organisatieadviesbureau Twynstra Gudde de samenwerking met Amrop. Directielid Joost Voerman blikt terug: “Amrop voelde haarfijn aan wat wij nodig hadden.”

Na een turbulente periode besloot de partnergroep van Twynstra Gudde om een directievoorzitter van buiten te zoeken. Dat was voor het eerst in de geschiedenis van het bedrijf. Een grote stap, zo vertelt Voerman: “Het ging in tegen al onze vaste structuren, geschreven en ongeschreven wetten.”

Om het wervingsproces toch ‘eigen’ te maken, wilde Twynstra Gudde zoveel mogelijk het netwerk inzetten. Voerman: “Ook wilden we de eigen organisatie en partnergroep blijven betrekken in het proces en de keuze voor een kandidaat.”

“Nicolette en Bob stelden zich op als sparringpartner”

Hoe verliep het wervingstraject?

Amrop-partners Nicolette Zandbergen en Bob de Groot hebben Twynstra Gudde persoonlijk begeleid in de zoektocht naar de nieuwe directievoorzitter, zo vertelt Voerman. “Zij stelden zich steeds op als een kritische sparringpartner en durfden dóór te vragen.”

Bij aanvang van het project had Twynstra Gudde al een beperkte longlist van kandidaten om te benaderen. Voerman: “Dat was een risico voor ons, omdat we geen back-up hadden van kandidaten. Ook voor Nicolette en Bob was het bijzonder, omdat zij normaal gesproken de hele search uitvoeren en begeleiden.”

“Amrop heeft ons geholpen het functieprofiel te vertalen naar een beschrijving om te gebruiken naar de kandidaten. Ook hebben zij het proces begeleid om de longlist terug te brengen tot een shortlist. Vervolgens hebben zij de shortlist van kandidaten benaderd en geëvalueerd.”

“Hoe tillen we Twynstra Gudde naar een hoger plan?”

Wat viel op aan de samenwerking?

Bijzonder was dat Amrop tijdens het hele proces anticipeerde op verschillende scenario’s, aldus Voerman. “Hierbij hielden ze steeds een optie open om op een andere kandidaat terug te kunnen vallen. Dit gaf ons rust en zekerheid.”

“Verder hebben Nicolette en Bob ons ondersteund én een spiegel voorgehouden, open en eerlijk. Hierdoor voelden ze haarfijn aan wat we nodig hadden om Twynstra Gudde naar een hoger plan te tillen. Ook opvallend: hun vlijmscherpe kandidaatanalyse sloot naadloos aan op de onze.”

“Amrop won ons vertrouwen door goed te luisteren”

Waar ben je het meest tevreden over?

“Van tevoren vonden wij het spannend om het selectieproces uit handen te geven. Maar Nicolette en Bob hebben ons vertrouwen gewonnen door heel goed te luisteren naar onze criteria. Ik heb de samenwerking ervaren als een succesvolle coproductie!”

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug