Klantreactie: KLM Royal Dutch Airlines

VP HR & Business Partner Executives Liesbeth Lambrichts:

“Direct gevolg van Amrops doortastende manier van werken was een opdracht voor een tweede search.”

Gezocht: nieuwe VP Learning & Development. In 2016 selecteert KLM Amrop voor deze opdracht. VP HR & Business Partner Executives Liesbeth Lambrichts blikt terug: “Amrop leverde de kwaliteit die we nodig hadden tegen de prijs die we wilden.”

Liesbeth Lambrichts, VP HR & Business Partner Executives bij KLM Royal Dutch Airlines

We zochten een VP Learning & Development, een nieuwe positie binnen onze nieuwe HR structuur. Jarenlang maakten we geen gebruik van een executive search bureau vanwege onze eigen kweekvijver en de interne doorstroom. Voor de VP hebben we drie bureaus aangeschreven en is Amrop geselecteerd.

“Amrop partner Bob de Groot is een kenner van de Airline-business”

Waarom werd het profiel bijgesteld?

Amrop partner Bob de Groot is een kenner van de airline-business en goed bekend met onze organisatie. Hij kent ook het inhoudelijke vakgebied en heeft een goed beeld van de setting en specifieke KLM cultuur, wat past en wat niet. Het waren goede kandidaten. Toch misten we iets. “Bij twijfel, niet inhalen,” zei Bob. Ondanks de tijdsdruk, verzwaarde hij het profiel en nodigde andere kandidaten uit. Vrijwel direct kwam de juiste kandidate voorbij.

“Direct gevolg van Amrops doortastende manier van werken was een opdracht voor een tweede search.”

De eerste VP was amper benoemd of KLM gaf een tweede search opdracht aan Amrop voor een VP Security Services. Bob de Groot en zijn Amrop partner Job Voorhoeve hebben deze opdracht samen gedaan, mede om Job zijn specifieke aanvullende expertise op het gebied van ‘security business’. ‘Zij leverden een topkwaliteit aan kandidaten. In korte tijd hadden we de perfect match, helemaal volgens het boekje’.

“Amrop gaat zorgvuldig met hun kandidaten om.”

Wat spreekt je zo aan in Amrop?

‘KLM is een operationeel bedrijf, ‘hands-on en down to earth’, degelijk. Amrop sluit daar goed bij aan. De expertise, hun grote netwerk in verschillende disciplines, nationaal en internationaal, de soepele communicatie, het anticiperen in lastige situaties en de zorgvuldigheid waarmee ze met hun kandidaten omgaan … Ja, ik heb een zeer prettig gevoel bij Amrop.’

Goedendag.... Welkom bij Amrop!
Wilt u weten hoe wij bij uw search de juiste kandidaat vinden? Wij praten u graag vrijblijvend bij over onze aanpak.
Bel mij terug