Dorien Wietsma

De wereld van bouw, infrastructuur en techniek is als ruggengraat van onze economische groei en bedrijvigheid van enorm belang voor Nederland. De sector staat aan de vooravond van een enorme transformatie. Nederland is bezig toekomstbestendig te worden op het gebied van digitalisering, mobiliteit, duurzaamheid en huisvesting. De bouw, infra en techniek moet in al deze behoeften voorzien en zal zelf ook moeten innoveren en verduurzamen om dit te kunnen doen.

Dorien Wietsma is al meer dan 25 jaar werkzaam in de sector en weet als geen ander wat er nodig is om de uitdagingen aan te gaan. “Het is inderdaad geen tijd om op je handen te zitten. Het is bij uitstek een plek voor mensen die een verschil willen maken. Er zijn volop kansen voor mensen met ambitie en dadendrang. We bouwen een heel nieuwe sector. Het is echt pionieren. We zijn bezig ons opnieuw uit te vinden. Leiderschap is essentieel in deze transformatie”.

“Ik zie het als mijn taak mijn opdrachtgevers te helpen hun bedrijf klaar te stomen voor de toekomst. Door de juiste mensen op de juiste plek te zetten, maar vooral door directies en managementteams te helpen ontwikkelen naar langetermijnsucces. Verandering komt tot stand door het perspectief te verleggen. Door je open te stellen voor vernieuwing, variatie en verandering. De toekomst is aan leiders met voorstellingsvermogen; visionairs die de sector voorbij het nu kunnen krijgen. De leiders die mijn branche nodig heeft zijn de denkers met opgestroopte mouwen. Het juiste leiderschap maakt de organisatie diverser zodat de transitie naar de toekomst gemaakt kan worden. ‘Fit voor de future’ noem ik dat.”

Ik ben trots om nieuw bloed in de branche te verwel- komen. Het is een fantastische sector; niets geeft zoveel eer, trots, voldoening en betekenis om samen iets te creëren. Samenwerken aan duurzaam resultaat. Dat is ook de crux van mijn werk.